Topper 4: Een dagje genieten van lekkere streekproducten
Beschrijving
Ieder dorp heeft wel zijn streekproducten: erkende streekproducten en streekproevertjes. Binnen de muren van de Postelse abdij toont een kortfilm hoe de echte Postelse kaas gemaakt wordt. Onlangs kreeg dit lekker en erkend streekproduct ook het label van beste Belgische abdijkaas! We degusteren de lekkere kaas en genieten van een fris kruidendrankje ter plekke door de herboristen gemaakt!
We rijden naar het centrum van Mol en volgen het bakproces van de Molse zanddeegkoekjes. Daarna genieten we her en der van chocoladen molletjes,een Molse Mokka, een sneetje gerookte ham, kipkap, pens met appelmoes en een ambachtelijk gemaakt ijsje. We degusteren een lekkere Molder, een Mols bier gebrouwen met hand geplukte gagel. En of de deelnemers voldaan huiswaarts keren!
De indeling van de dag vind je bij de algemene informatie. Deze kan in overleg aangepast worden.
Aardigheidje:
Bij de bakker ontvangt elke deelnemer een lekker Azurro broodje!